Pulled pork – lavpraktisk supermad

Pulled pork, næsten alle blogs har mindst 1 indlæg om denne spise og nu skulle jeg selv prøve det. Ikke nok med at det er en tilberedning som kræver et absolut minimum af indsats, det smager også vidunderligt! Jeg lavede en burger med en god portion pulled pork, coleslaw, tzatziki og løgringe. En absolut perfekt burger med gris.

Efter min mening bør man gnide nakkestegen ind i så mange krydderier som der overhovedet kan hænge ved kødet. Jeg gjorde det ved denne og det blev på ingen måde overvældende.

  • Nakkesteg på ca. 2 kg.
  • Masser af rosmarin, spidskommen, grillkrydderi, paprika, salt og peber.

  1. Gnid svinet ind i krydderierne.
  2. Kom den i et ildfast fad med 1cm vand i bunden.
  3. Kom et tætsiddende låg over og steg den i ovnen ved 110 grader i ca. 10 timer.
    Kernetemperaturen skal være 95 grader.
  4. Lad den evt trække i en times tid, måske imens pomfritterne bliver lavet, og træk kødet fra hinanden med et par gafler. Velbekomme.