Pasta med langtidsstegt and

Jeg tog en tilfældig kogebog ned fra hylden og bestemte mig for at lave mindst 5 ting fra den, det retfærdiggør vel også at jeg køber en ny engang imellem 🙂 Kogebogen var “Jamies Kogebog” og denne opskrift er derfra, dog har jeg ændret et par ting.

Den langtidsstegte and blev lavet nogle dage forinden og var utrolig saftig. Mon ikke den også skal laves juleaften? Så snart jeg finder ud af at lave skindet sprødt så skal jeg nok smide en udførlig opskrift på bloggen. En and uden sprødt skind dur ikke juleaften, men til denne ret er det ok.

Selve retten var helt fantastisk, den smager slet ikke af noget som jeg plejer at lave. Det søde og syrlige passer rigtig godt i en sauce med and.

Langtidsstegt and

  • 1 and på ca. 3 kilo
  • 3 æbler skåret i både
  • En håndfuld svesker

  1. Gnid anden ind i salt og peber.
  2. Fyld den med svesker og æbler.
  3. Smør et ildfast fad og læg anden i.
  4. Dæk fadet med et tæt låg af staniol og giv den ca. 10 timer ved 90 grader.
  5. Når kernetemperaturen er på 83 tages den ud.
  6. Når den er kølig pilles kødet af skroget.

Sauce

  • 6 skiver pancetta
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 1 stang kanel
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ flaske rødvin
  • Saft og revet skal af ½ appelsin
  • 1 dl sultanrosiner
  • ½ dl ristede pinjekerner
  • Et bundt hakket persille
  • En håndfuld revet parmesan + lidt ekstra til servering
  • Evt. rødvinseddike
  • 20 gram smør
  • Salt / Peber

  1. Smelt smør i en tykbundet gryde.
  2. Skær pancettaen i stykker og steg den i smørret, tag den op af gryden når den er sprød.
  3. Hak rødløg, hvidløg og gulerødder og steg dem i smørret indtil det hele er mørt.
  4. Tilsæt derefter rosmarin, kanelstang, tomater, rødvin, appelsin og den stegte pancetta.
  5. Lad det simre i ½ time og tilsæt derefter andekødet.
  6. Retten skal smages til og simre i endnu en ½ time.
    Måske skal der lidt rødvinseddike i, det må du smage dig frem til.
  7. Til sidst tages gryden af varmen.
    Rosiner, ristede pinjekerner, persille og parmesan røres i.
  8. Server sammen med lidt ekstra parmesan og en stor portion pasta. Velbekomme.