Flødebagt butternut græskar

Det er ikke kun kartofler der bliver bedre af at blive bagt i fløde, samme regel gælder også med en butternut græskar 🙂 Dette er en rigtig nem ret og så smager den (selvfølgelig) fantastisk. Er inpireret af en ret fra “Jamies Kogebog”.

Hvidvinen, pasta, fløde og græskar passer utrolig godt sammen, der er en god balance mellem alle smagene og retten går godt til et stort stykke kød, f.eks. en tyk bøf.

Til 4 personer.

  • 1 butternut græskar
  • 1 tsk knust korianderfrø
  • 1 tsk hakket chilli
  • 1 spsk hakket timian
  • 1 revet muskatnød
  • 50 g revet parmesan
  • Salt / peber
  • En kvart piskefløde
  • 2 dl hvidvin

  1. Skræl din butternut græskar, flæk den og skrab kernerne ud.
  2. Skær den i mindre bidder og kom stykkerne i et ildfast fad sammen med alle de andre ingredienser.
  3. Bland godt rundt og kom fadet i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
  4. Tages ud når overfladen er flot gylden og græskarstykkerne er møre.