Klassisk farsbrød

Hakket gris, bacon og masser af smag. Lettere bliver det altså ikke.

Jeg tror at tricket bag et rigtig godt farsbrød ligger i at forme den rigtig. Man skal lave et fuldstændig glat farsbrød uden huller, fordi så bliver safterne inde, og så skal den være formet som om den er trykket ud af en aflang tupperware boks. Dvs. man skal lave et rektangel farsbrød med flad top.

  • 700 g hakket gris
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 æg
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk hakket timian
  • Salt / peber
  • 2 spsk mel
  • 1 pakke bacon

  1. Rør fars, løg, hvidløg, æg bouillon og salt/peber sammen.
  2. Tilsæt mel indtil farsen bliver sej og kan holde formen.
  3. I et ildfast fad formes farsbrødet og den dækkes med bacon.
    Baconen skal være så lang så enderne kan puttes under farsbrødet i begge sider.
  4. Farsbrødet kommes i en 230 grader varm ovn i 15 minutter, derefter skrues der ned til 180 grader i 30 minutter.
  5. Man kan evt. stege grøntsager omkring farsbrødet, denne gang lavede vi f.eks. en masse løg. Mums 🙂