Blomkålshovede i tomatsauce med ansjoser

En absolut vinder opskrift med blomkål. Hvis man er kørt træt i det normale kogte blomkål så skal man give denne opskrift en chance. Passer godt til kartoffelmos, pasta og andre retter hvor der kan bruges meget tomatsauce.

  • 1 blomkålshovede
  • 2 løg, hakkede
  • 4 fed hvidløg, hakkede
  • 4 ansjosfileter, hakkede
  • 10 basilikumblade, hakkede
  • 2 dåser økologiske hakkede tomater
  • 3 spsk æbleeddike
  • Olivenolie
  • Salt / peber

  1. Steg løg og hvidløg klare i olivenolie i en gryde.
  2. Tilsæt ansjoser, basilikum, hakkede tomater, eddike og peber (vent med saltet til senere, ansjoserne er salte i sig selv)
  3. Lad det simre i ½ time og smag til.
  4. Blomkålshovedet, som skal være skyllet og fri for blade, kommes i gryden. Tryk den ned indtil den er ½ dækket af saucen, kom låg på og lad retten simre i ca. 50 minutter indtil blomkålet er mørt.
  5. Server i gryden, velbekomme.