Bagt kartoffel med gedeost og bacon

Bloggen er ikke lukket, vi har bare travlt med lille Anna som bliver 14 dage gammel i morgen 🙂 Jeg er også inde i en stime med nye opskrifter som enten er mislykkedes eller bare ikke er særlig gode… Og de kommer altså ikke på bloggen. Måske skulle man lave en kategori med opskrifter som ikke lige virkede?

En bagt kartoffel går man sjældent fejl af, og denne med gedeost og bacon sad lige i skabet. Jeg mindes at have fået smeltet gedeost i en salat engang, men denne smeltede ikke. Ved ikke hvorfor, måske er der nogen som ved hvorfor? Anyway, det smagte hvertfald rigtig godt 🙂

  • 1 bagekartoffel
  • 20 g gedeost, skĂĄret i smĂĄ stykker
  • 20 g flødeost
  • 50 g bacon, stegt
  • Lidt timian, salt og peber
  • Smør
  • Olivenolie

  1. Gnid kartoflerne ind i olivenolie og skær et kryds i toppen.
  2. Sæt dem i et ildfast fad og give dem ca. 1 time ved 200 grader indtil de er møre.
  3. Lad dem køle af og udhul dem forsigtigt med en ske,
  4. Lav en grov kartoffelmos af fyldet, gedeost, flødeost, bacon, smør, timian, salt og peber.
    Husk at smage til, den skal sidde lige i skabet.
  5. Kom forsigtigt fyldet tilbage i de tomme kartoffelskaller, de skal fyldes helt uden at flyde over.
  6. Kom kartoflerne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. De tages ud nĂĄr toppen er gylden.