Pæretærte med marcipan

Sådan går det når man går i gang med at spise og glemmer at tage et billede 🙂 Var nødt til at tage den med min telefon, derfor blev den ikke så god som den kunne være. Men pæretærten var der ikke noget i vejen med 😉

Opskriften har jeg set i “Mad og Venner”, mit absolut ynglings madblad.

Dej

  • 150 g hvedemel
  • ½ dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 1 knsp salt

Masse

  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 3-4 pærer

Dej

  1. Rør hvedemel, sukker, smør, æg og salt sammen.
    Den må ikke æltes for meget, men skal bare hænge sammen.
  2. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i en time.
  3. Rul dejen tyndt ud og læg den i et smurt tærtefad.
  4. Stil fadet tildækket på køl.

Masse

  1. Rør sukker og marcipan godt sammen indtil det er en jævn masse.
  2. Tilsæt smør lidt af gangen og derefter æg.
  3. Efter det har samlet sig tilsættes mel under omrøring.
  4. Hæld massen ud i tærtefadet.
  5. Vask pærerne og skær dem i både, skrællen skal blive på
    Tykkelse er alt efter egen smag, men jeg kan godt lide når der er ca. 10 både pr. pærre.
  6. Fordel pærerne i massen og bag tærten ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  7. Spises med en god klat creme fraiche.