Sådan går det når man går i gang med at spise og glemmer at tage et billede 🙂 Var nødt til at tage den med min telefon, derfor blev den ikke så god som den kunne være. Men pæretærten var der ikke noget i vejen med 😉
Opskriften har jeg set i “Mad og Venner”, mit absolut ynglings madblad.
Dej
- 150 g hvedemel
- ½ dl sukker
- 100 g smør
- 1 æg
- 1 knsp salt
Masse
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
- 50 g smør
- 2 æg
- 50 g hvedemel
- 3-4 pærer
Dej
- Rør hvedemel, sukker, smør, æg og salt sammen.
Den må ikke æltes for meget, men skal bare hænge sammen. - Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i en time.
- Rul dejen tyndt ud og læg den i et smurt tærtefad.
- Stil fadet tildækket på køl.
Masse
- Rør sukker og marcipan godt sammen indtil det er en jævn masse.
- Tilsæt smør lidt af gangen og derefter æg.
- Efter det har samlet sig tilsættes mel under omrøring.
- Hæld massen ud i tærtefadet.
- Vask pærerne og skær dem i både, skrællen skal blive på
Tykkelse er alt efter egen smag, men jeg kan godt lide når der er ca. 10 både pr. pærre. - Fordel pærerne i massen og bag tærten ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Spises med en god klat creme fraiche.
Skriv et svar