Svensk pølseret

Endelig blev det tid til endnu en gang husmandskost, og hvad er bedre her i vintertiden end et bjerg af svensk pølseret? Som der blev sagt, så er dette en godt pølse-til-kartoffel blandingsforhold, og det kan jeg kun give ret i. Der er ikke noget værre end en pølseret med for lidt pølse 🙂

Tricket ved en god pølseret er at få lavet en god sauce og smagt den til inden man blander kartofler og pølser i.

  • 1 kg kartofler
  • 500 g pølser
  • 100 g bacon
  • 2 løg
  • 140 g tomatpure
  • 3 tsk paprika
  • Salt / peber
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk smør

  1. Kog kartoflerne og skær dem i tern.
  2. Bacon og pølser skæres i mindre stykker og steges sprødt.
  3. Løgene hakkes, steges klare i lidt smør og tages fra.
  4. Tomatpure, paprika og salt/peber brændes af på panden i smør.
  5. Tilsæt fløde, lad det koge op og smag det til efter 5 minutter.
  6. Når saucen er perfekt tilsættes kartofler, de sprøde pølse- og baconstykker og løg.
  7. Hæld det hele i et ildfast fad og varm det igennem i ovnen.
    Det tager ca. 10 minutter ved 200 grader.