Friterede tykke kartoffelskræller

Kan I huske dengang i December hvor vi alle spiste løs, f.eks. af disse utrolig lækre friterede kartoffelskræller? Sammen men en dejlig fed bearnaise og et godt stykke kød, så er det er godt alternativ til de almindelige fritter. Indmaden kan man bruge til kartoffelmos som man spiser på samme tid 🙂

  • 6 bagekartofler
  • 1½ l solsikke- eller rapsolie
  • Salt

  1. Gnid kartoflerne i lidt olie, stil dem i et fad og bag dem indtil de er møre
  2. Lad kartoflerne køle af, skær dem i 4 både og skrab indmaden ud.
    Ved at skære dem i både kan man lettere få det hele ud uden at rive skrællen i stykker.
  3. Varm olien op til 180 grader og friter kartoffelskrællerne indtil de er gyldne.
    Pas på, de kan meget hurtige blive for mørke.
    Lav dem over mindst 2 gange, ellers kan gryden blive for fyldt og olien for kold.
  4. Læg dem i ét lag på en bageplade med køkkerulle eller lignende under og drys med rigeligt salt.