Fyldte lakseruller med rygeostdressing

Fyldte lakseruller med rygeostdressing

Heidi´s kolleger kom forbi til en sen julefrokost og jeg fik lov til at stå for menuen. Jeg har længe haft lyst til at lave en forret med laks, og nu fik jeg endelig chancen for at give den gas. Den sad lige i skabet og alle var vilde med den 🙂
Opskriften er fra “Daniels nye kokkeskole”.

Server sammen med 3 slags salater vendt i olivenolie, citronsaft og salt/peber.

Fyldte lakseruller til 4 personer

  • 300 g røget laks i skiver
  • 100 g røget laks som skal blendes
  • 2 spsk mælk
  • 2 blade husblas
  • 1 dl fiskefond
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • Tabasco
  • Salt / peber

  1. Blød husblassen ud i vand
  2. Blend de 100 g laks med mælken
  3. Lun fiskefonden og smelt husblasen heri, tilsæt derefter den blendede laks.
  4. Pisk fløden stiv og vend den i massen.
  5. Smag til med tabasco, salt og peber. Tabascoen skal lige kunne anes men må ikke brænde på tungen.
  6. Bred lakseskiverne ud på et stykke madfilm, fordel moussen midtpå og rul den sammen til en lang roulade.
    (Den skal pakkes ind i madfilmen).
  7. Når rouladen er rullet kan man fordele fyldet indeni ved forsigtigt at trykke på den.
  8. Stil køligt i mindst 4 timer.
  9. Skær rouladen ud i 1 eller 2 stykker pr mand.

Rygeostdressing

  • 1 spsk hakket dild
  • 1 dl rygeost
  • 1 dl kærnemælk
  • Salt / peber

  1. Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber.

Laks, dressing og salat anrettes på en tallerken og pyntes evt. med en spsk rogn.