Brandy snaps med flødeskum

Brandy snaps

Brandy snaps er en rigtig lækker sød rund kage som passer godt til kaffen. Oprindeligt skal der brandy eller cognac i flødeskummet, men det er ikke noget som jeg er så vild med. Derfor vil jeg anbefale man f.eks. bruger lidt appelsinsaft og skal, vanille eller noget andet. Eller man kan bare lade flødeskum være flødeskum og nyde den orginale smag 🙂

Brandy snaps skal vikles omkring et rundt træredskab på tykkelse med en lillefinger. Husk at smøre dem ind i en neutral olie før du begynder, ellers kan det være svært at få dem til at slippe.

Giver ca. 16 stk.

  • 90 g smør
  • 90 g rørsukker
  • 90 g lys sirup
  • 90 g mel
  • 1 tsk hakket ingefær
  • 1 tsk citronsaft
  • Flødeskum til fyld

  1. Varm smør, sukker og ingefær i en gryde til det er smeltet sammen.
  2. Lad massen køle lidt af, sigt mel i og tilsæt derefter ingefær og citronsaft.
  3. Placer 1 god tsk. af massen på en bageplade, der er plads til ca. 3-4 på en hel bageplade, og bag dem i ca. 8 minutter ved 160 grader.
  4. Efter de er gyldne og helt flade skal de tages ud af ovnen og hvile i et minut eller to.
  5. Løft dem op på en olieret grydeske´s håndtag og sno dem forsigtigt omkring.
  6. Lad dem blive på indtil de er kolde nok til at holde formen.
  7. Gentag processen med resten af dejen.
  8. De kan holde sig i køleskabet indtil de skal serveres, og lige inden det sker skal de fyldes med flødeskum.