Overdådig chokoladekage

Overdådig chokoladekage

Bloggen er ikke død, som bevis er her en opskrift på en absolut fantastisk chokoladekage. Bo Bech lavede den i “Med kniven for struben” og det er en af de bedste chokoladekager jeg nogensinde har fået, den er godt klistret og smager bare dejlig 🙂

Den er ikke mindst spændende fordi 2/3 af den bages og den sidste 1/3 af massen bliver hældt over når den er kølet ned. Nam nam.

  • 275 g smør
  • 275 g chokolade
  • 180 g pasteuriserede æggeblommer
  • 275 g sukker
  • 315 g pasteuriserede æggehvider
  • Kakaopulver

  1. Smelt smør og chokolade sammen i en gryde og stil til afkøling.
  2. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret sammen til en æggesnaps indtil sukkeret er opløst.
  3. Pisk æggehvider indtil de skummer.
    Derefter tilsættes en smule sukker af gangen imens der piskes, bliv ved indtil alt sukker er brugt og æggehviderne er stive.
  4. Bland chokolademassen sammen med æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen med æggehviderne.
  5. Hæld 2/3 af massen i en springform og bag den ved 175 grader i ½ time.
  6. Når kagen er færdigbagt og afkølet fordeles resten af dejen ovenpå.
  7. Lige inden servering drysses kagen med kakaopulver.