Fantastiske chocolate chip cookies

Fantastiske chocolate chip cookies – ca. stk. 15


  • 75 g stuetempereret smør
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • 150 g grofthakket god mørk chokolade

Rør smør, sukker, brun farin og æg sammen. Bland derefter mel, vaniljesukker, natron og salt sammen i en anden skål og rør det godt sammen med den første blanding.

Hak chokoladen groft, for at gøre det nemt så brug en brødkniv. Hvis man vil, kan man vælge kun at brug chokolade stykkerne og sortere chokolade-smuller fra, det giver en hvidere småkage. Noget som jeg godt kan lide.

Bland chokoladestykkerne i dejen og sæt med 2 skeer dejen i toppe på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bages i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 grader indtil gyldenbrune. Pas på ikke at give dem for meget, så bliver de mørke og tørre. Målet er at få en småkage der er blød, ikke kun når den kommer ud af ovnen med også efter flere dage i kagedåsen.