Blomkålsgratin

Blomkålsgratin – 2 personer

  • 1 blomkål skåret i små buketter
  • 5 dl mælk
  • 1 spsk. smør
  • Mel
  • Et par skiver lyst brød eller rasp
  • Muskatnød
  • Salt / peber

Kom mælken og lidt salt i en gryde sammen med blomkåls buketterne. Kog blomkålen i ca. 5 minutter under låg indtil de er møre. Tag gryden af varmen og fisk blomkålen op.

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel lige så stille. Bliv ved med at røre mel i indtil det ikke længere kan optages. Hæld derefter 1 dl af den kogte mælk i og rør godt. Bliv ved med at tilsætte mælk indtil der ikke er mere tilbage.

Kværn peber og riv lidt muskatnød i saucen og lad den koge op. Når den har en let cremet konsistens tages gryden af varmen.

Vend den kogte blomkål i saucen og kom det hele i et fad.

Hak det lyse brød fint og drys det over gratinen, man kan bruge rasp men det er ikke lige så godt som alternativet. Kom fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter indtil toppen er dejlig gylden og det er begyndt at boble.