Æggekage med brød

Æggekage med brød – 2 personer

  • 5 æg
  • Skiveskåret hvidt brød
  • 5 dl mælk
  • 2 spsk smør
  • Salt / peber
  • 2 spsk sukker

Her er en absolut klassiker fra min barndom, når den her var på menuen så vidste man at det blev en god aften. Det er bare en tyk omelet med brød, men på en eller anden måde smager den bedre end den lyder (men sådan er det jo med alt mad fra barndommen).

De 5 hele æg piskes i en skål sammen med salt og peber.

Skær brødet i almindelig tykkelse skiver og lad det bløde ud i mælken. Man skal skære så meget brød at skiverne kan være i panden uden at ligge i lag. Hvis de suger alt mælken til sig skal der lidt mere til.

Smelt smørret på en varm pande og rist brødet gyldent på begge sider.

Hæld æggeblandingen over og pas på panden ikke er for varm. Bunden af massen må ikke brænde på.

Når overfladen lige præcis har sat sig skal æggekagen tages af varmen. Hæld sukker over og server med det samme.