Svampesuppe

Svampesuppe – 2 personer

  • 500 g blandede svampe, f.eks. champignon, kantareller, Karl Johan, etc.
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 finthakket hvidløg
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 spsk frisk kørvel
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 1-2 dl. piskefløde
  • Salt / peber

Denne lækre svampesuppe er nem at lave og kan serveres som for- eller hovedret. Den kan varieres i det uendelige med forskellige svampe, jeg syntes det er rigtig spændende at eksperimentere med nye sammensætninger.

Hvis man vil kan denne suppe også blendes inden fløden kommer i.

Svampene renses, skæres i skiver og steges let brune i smør i en gryde.

Tilsæt løg og hvidløg og sauter dem til de er klare.

Hæld bouillon og hvidvin i gryden og krydr med kørvel, muskatnød, salt og peber.

Lad suppen simre i et kvarter og smag den til. Kom fløden i og lad den koge indtil den har en tykkere konsistens.

Server med et godt stykke brød til.