Gelato grundopskrift

Gelato grundopskrift – 4 portioner

Det her er for mig den perfekte is opskrift. Jeg havde mange mislykkedes forsøg, både med og uden ismaskine, inden jeg fandt denne.

Hvis man vil have bær i er det er bedst at blende dem grundigt. Hvis man kommer hele eller hakkede bær i kan det være som om at tygge i en isterning med frugtsmag.

Man kan komme hvad som helst i en is som denne, f.eks. vanille, blendet frugt, spiritus, chokolade, marcipan, Oreos, osv.

  • 2 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer
  • 100g sukker

Pisk æg og sukker sammen indtil blandingen er tyk.

Hæld æggesnapsen sammen med fløde og mælk i en gryde og varm lige så stille op indtil blandingen er tæt på kogepunktet. Den må på intet tidspunkt koge.

Rør i gryden indtil blandingen er blevet tykkere, det kan tage ca. 15-20 minutter. Når der er en tynd film over bagsiden af skeen så har den fået nok.

Sættes til afkøling og kommes i ismaskinen når den er blevet lun. Hvis man ikke har en ismaskine kan man hælde massen i en skål som man sætter i fryseren. Tag den ud hver 20 minut for at røre i den, bliv ved indtil den er så frossen du ikke kan røre i den.

Når isen er færdig er det en god ide at smage på den med det samme, gerne et par store skefulde. Jo mere man spiser med det samme desto gladere bliver man 🙂