Omelet med tomat, løg og basilikum

Omelet med tomat, løg og basilikum – 2 personer

Vi havde en del æg i overskud og havde brug for noget enkelt aftensmad, så hvorfor så ikke lave en quick-and-dirty omelet med hvad der er i køleskabet. Resultatet blev rigtig godt og passede glimrende til dampede grøntsager.

  • 5 æg
  • 15 cherry tomater
  • 1 løg skåret i tynde halve ringe
  • 4 spsk. frisk basilikum
  • Salt / Peber
  • Olie

Del tomaterne i to og steg dem på panden i lidt olie indtil de begynder at karamellisere på skærefladen.

Fordel tomaterne så de ligger i en cirkel yderst i panden, kom løg i panden og lad dem klare ved svag varme.

Pisk æg, basilikum, salt og peber sammen og hæld det over løg og tomater.

Lad omeleten stå ved svag varme og tag den af når den har sat sig på toppen, den skal stadig være blank på overfladen.

Den foldes på midten, deles i to og spises sammen med grøntsager.