Oksekødssuppe med svampe

Oksekødssuppe med svampe – 4 personer

Selv om vi lige har slået over til sommertid så syntes jeg varmen lader vente på sig…Den bedste løsning er at varme op for suppegryden og væbne sig med tålmodighed.
Denne suppe er nem at lave og så kan den varme selv de koldeste knogler op. Hvis det ikke sker så kom mere chilli i.

Vil man kun spise halvdelen og gemme resten så lad være med at komme pasta i den halvdel der skal i køleskabet.

  • 400 g hakket oksekød
  • 250 g blandede svampe
  • 5 hakkede løg
  • 5 fed hakket hvidløg
  • 2 liter okseboullion
  • 2 dåser økologiske flåede tomater
  • 3 hakkede stærke chilli
  • 2 spsk paprika
  • 100 g pasta, gerne hjulpasta
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 klatter smør
  • Salt / peber

Smelt smør på panden, skær svampene i skiver og steg dem gyldne. Tag dem af og steg derefter kødet brunt.

Imens varmes suppegryden op og løg/hvidløg klares i den sidste klat smør.

Kom derefter boullion, flåede tomater, chilli, paprika, salt/peber i og blend det hele til en pure.

Lad den simre i en halv time under låg, smag til og kom pastaen i.

Et par minutter inden pastaen er al dente  skal svampe og oksekød i.

Serveres sammen med creme fraiche som man rører i efter behov.