Burgerboller

Burgerboller – 6 stk.

Man kunne godt købe dem, og det gør jeg da også nogle gange. Men nu når man har god tid i weekenden så kan man lige så godt gøre det ekstra godt for sig selv.
Disse boller bliver lette og luftige og kan varieres med f.eks. at erstatte 50 g mel med grahamsmel, havregryn, solsikkekerner, eller lignende.

  • 600 g Tipo OO hvedemel
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sirup
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 1 æg

Vand, vand, sirup olie og salt blandes sammen. Rør derefter mel i og ælt dejen indtil den er smidig.

Lad dejen hæve i 1½ time, slå dejen ned og form den til 6 boller. De skal rulles ud indtil de er 1 cm høje.

Lad bollerne hæve i en halv time, pensl dem med æg og drys f.eks. salt, paprika eller sesam over.

Bages i 20 minutter ved 200 grader.