Cheeseburger med ovnstegte kartofler

Cheeseburger med ovnstegte kartofler – 2 personer

Intet mindre end genialt weekendmad. Når brødet er godt og bøffen er tyk og saftig, så kan man ikke gøre andet end at blive i godt humør. Man behøver heller ikke altid lave den så klassisk som denne, prøv at lave en græsk inspireret burger med tzatziki, feta og burgerboller gnedet med hvidløg, mums.
Og lad være med at springe sennep over i burgeren, det syntes jeg alle bør prøve.

  • 2 burgerboller
  • 400 g hakket oksekød
  • Cheddar ost
  • Icebergsalat
  • Syltet agurk
  • Løgringe
  • Ketchup / sennep / mayo
  • 10 kartofler i både
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk paprika

Start med at skære kartoflerne i både og dup dem tørre. Bland olie, salt, timian og paprika og rør det sammen med kartoflerne og kom dem i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.

Form kødet til to bøffer, de skal have en halv gange større omkreds en burgerbollen de skal på. Så passer de lige i størrelsen når de har været på panden. Tryk dem tynde i midten så de får en konkav form.

Krydr bøfferne efter behov og steg dem i lidt olie på panden. De skal ikke have for lang tid, kun ca. 5 minutter på hver side. Et par minutter inden de er færdige ligger man en god skive cheddar ost ovenpå.

Skær bollerne i to halve og rist dem under grillen i ovnen.

Så er der ikke andet tilbage end at samle burgerne, tage kartoflerne ud af ovnen (som skal serveres sammen med mayo) og så bare nyde det er weekend.