Spagetti and meatballs

Spagetti and meatballs – 2 personer

En absolut klassiker og så er den fantastisk nem at lave. Tricket er at kunne lave helt runde meatballs, de skal rystes tit på panden så de ikke bliver stegt som frikadeller. Det betyder ikke noget for smagen, men man er vel perfektionist 🙂

Tomatsauce

  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 skvæt hvidvin
  • 2 dåser økologiske tomater
  • 1 tsk hakket oregano
  • 1 tsk hakket basilikum
  • 1 spsk sukker
  • Salt / peber
  • Olivenolie

Løg og hvidløg klares i lidt olie på panden, giv det et skvæt hvidvin til sidst og lad det dampe af.

Tilsæt alle andre ingredienser og lad det simre i ca. 20 minutter. Det er lige nok tid til at lave nogle gode meatballs 🙂 Husk lige at smage saucen til inden den serveres.

Meatballs

  • 200 g hakket oksekød
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 dl mælk
  • 1 hakket løg
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 skiver hakket lyst brød
  • 1 æg
  • 2 spsk hakket persille
  • Salt / peber
  • Olivenolie

Bland hele molevitten sammen, undtagen olivenolie, og form farsen til små runde bolde. Der skal være lige så meget fars som der kan balancere på en spiseske, lad nu være med at overdrive 🙂

Steg dem på panden i olien, ryst den tit så de bliver stegt runde. De skal have ca. 10 minutter indtil de er dejlig brune.

Når de er færdige kommes de i tomatsaucen og koges med i et par minutter.

Serveres sammen med spagetti og en god håndfuld parmesan pr. mand.