Luftige grovflutes

Luftige grovflutes – stk. 4

Hvad gør man når man lige pludselig finder ud at man mangler flutes? Får konen til at bage nogen 🙂 De her blev så gode at vi slet ikke skal købe nogle flutes ind denne sommer.

  • 500 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 25 g gær

Lun mælken og opløs gær og smør heri.

Rør salt, sukker, olie i mælken og tilsæt næsten alt mel.

Begynd at ælte dejen. Tilsæt lige så stille resten af melet, måske skal der ikke så meget i som angivet, måske mere 🙂 Det afhænger af melet.

Dejen skal hæve i en halv time og formes til 4 flutes. De skal efterhæve i et kvarter.

Pensl dem med æg og drys evt. salt, timian, paprika eller lignende over.

Bages ved 180 grader i små 20 minutter.