Lasagne

Lasagne – 2 sultne personer, 4 hvis der er salat
  • 400g hakket oksekød
  • 1 stort løg – hakket
  • 1 stor gulerod – hakket
  • 2 fed hvidløg – hakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Lasagneplader
  • Bechamelsauce
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 50g Parmesanost
  • Muskatnød*

Død over Knorr lasagnen!

Svits løg ved svag varme i olienolie indtil de er klare.
Tilsæt hakkede hvidløg og gulerod og rør i gryden ved svag varme i ca. 5 minutter.
Oksekødet puttes i gryden og brunes sammen med grøntsagerne. Krydr med salt, peber og en knivspids muskatnød (kan udelades).
Tilsæt hvidvin og lad væden koge fra.
Tilsæt de hakkede tomater og lad retten simre i mindst en halv time.
Smag til med krydderier og tag den af varmen når den er perfekt.
Smør et fad med olivenolie og kom et lag kødsovs i bunden.

Ovenpå det kommer man 1 lag lasagneplader og afslutter med bechamelsauce.
Bliv ved med at bygge lag indtil du ikke har mere kødsovs og bechamelsauce.
Put revet parmesanost ovenpå og kom lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Note: I stedet for bechamelsauce kan man i en nødsituation bruge en ½  liter færdigkøbt mornaysauce.
Bechamelsaucen kan også gives et ekstra pift ved at tilsætte 100g. gorgonzola ost.