Kakaosnitter

Kakaosnitter – 16 stk.

De her kakaosnitter har bageren svært ved at slå. Både fordi de er kanon gode, men også fordi bager standarden tit er uhyggelig lav. Er der noget mere surt end at tage til en fagmand og så få et produkt der er dårligt? Nogle bagere har da stadig stoltheden i behold, heldigvis.

Nok om dem, her er opskriften på en plade rigtig gode snitter.

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 80 g flormelis
  • 160 g stuetempereret smør
  • 1/2 æg

Kokosfyld

  • 250 g kokosmel
  • 300 g sukker
  • 4 æggehvider
  • 50 g kakaopulver
  • 1 tsk hjortetakssalt
  • 1/2 dl vand
  • 200 g god hindbærmarmelade.

Først skal mørdejen laves.
Kom mel, flormelis, smør og æg i en skål og rør dejen godt sammen.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir, tryk dejen ud så den fylder hele bradepanden og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Tages ud af ovnen og sættes til afkølning.

Nu skal kokosfyldet laves.
Kokosmel, sukker, æggehvider, kakaopulver og vand kommes i en gryde og varmes lige så stille.
Målet er at få smeltet sukkeret og rørt det hele sammen til en blød masse.
Når det hele er rørt sammen tages gryden af varmen.

Smør hindbærmarmeladen på den kolde bund og fordel bagefter kokosfyldet ovenpå.
Den store snitte bages ved 200 grader i ca. 25 minutter. Den må ikke blive hård men skal stadig være lidt svampet når man trykker på den.
Tag ud af ovnen, lad den køle af og spis løs.