Blomkålsris – et reelt alternativ til ris

BlomkålsrisHvis man gerne vil spare lidt på kalorierne så behøver man ikke altid gå på kompromis. Server f.eks. disse “ris” sammen med en god karrysauce og en snitzel, så vil du bestemt ikke savne de normale ris.

Selve blomkålen smager ikke af meget så man bør kombinere den med noget der har noget smag, denne gang havde vi stegte portobellosvampe, et rødt snackpeber og et godt skud chili i. Man kunne også bruge chorizo pølse og en håndfuld kryderurter, osv osv.

En note: Hvis du vil have svampe i retten så skal de steges først på panden da de giver meget vand fra sig. Når de er færdige så kan du stege blomkålen.

Nok til 2 personer

  • 1 blomkålshoved
  • Svampe, snackpeber, chili og/eller hvad du ellers synes smager godt.
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt / peber

  1. Riv blomkålshovedet på et rivejern eller brug en foodprocessor.
  2. Kom den revne blomkål, finthakket snackpeber, chili, salt/peber osv. i en skål og bland det sammen.
  3. Varm en stor pande godt op, kom olivenolie på og steg blomkål og tilbehør på én gang.
    Blomkålen skal syde på panden, vend rundt hele tiden så den ikke brænder på.
  4. Efter 3-4 minutter er blomkålen færdig, den må endelig ikke stå for længe, så mister den sit bid.
  5. Smag til og server med det samme.