Fisk i fad med blomkålsmos

Fisk-i-fad-med-blomkaalsmos

Vi er i det nye år begyndt at spise rigtig meget fisk, og pludselig dukkede denne fantastiske opskrift på fisk i fad op. Halleluja hvor smager det fantastisk! Og så er det nemt at lave.

I stedet for kartoffelmos lavede jeg en blomkålsmos, det bliver retten ikke dårligere af. Af fisk kan man bruge det man har mest lyst til, det behøver ikke absolut være det jeg brugte. Fisk og rejer bør selvfølgelig være bæredygtige.

Til ca. 4 personer.

  • 1 stort blomkål
  • 1 hakket løg
  • 1 hakket gulerod
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket chili
  • 100g revet parmesanost eller cheddar
  • 1 økologisk citron
  • 300g laksefilet
  • 300g torskefilet
  • 150g kongerejer (ikke kogte)
  • Olivenolie
  • Muskatnød
  • 20g smør.
  • Salt / peber

  1. Find et ovnfast fad og kom løg, gulerod, hvidløg og ost i.
  2. Riv citronen på et fint rivejern, del den i to og klem alt saften ud af den. Revet skal og saft skal også i fadet.
  3. Skær laks og torsk i små bidder, kom dem og rejerne i fadet.
  4. Giv det hele en 3-4 spsk olivenolie, salt og peber og bland det godt sammen.
  5. Ovenpå kommer man et dækkende lag med blomkålsmos eller kartoffelmos.
    • Blomkålsmosen laver du ved at rive blomkålen meget fint.
    • Steg det på en varm pande i 5 minutter.
    • Derefter kommer man smør, salt peber og muskatnød i og kører den igennem  en blender. Måske skal den have en smule mælk for at blive flydende nok.
    • Husk at smage til inden du går videre.
  6. Hele fadet skal i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.
  7. Mosen skal gerne have en flot gylden farve på toppen, giv den evt. fuld skrue med grill de sidste par minutter.