Chokoladekage med yoghurt, kaffeglasur og mandler

SAM_3823

Min mor bagte kage den anden dag, og hold da op hvor var den god. Lige noget for min tand. Kagen er ikke hvinende sød (som jeg hader) men har en rigtig god balance af de forskellige smage. Jeg ved ikke hvor opskriften oprindelig er fra, men her er min version af den.

Den kan også laves som muffins, men her er bradepande-versionen.

Det tørre:

  • 500g hvedemel
  • 450g sukker
  • 10g vanillesukker
  • 10g natron
  • 100g brun farin
  • 200g groft hakket chokolade (over 80%)

Det våde:

  • 3 æg
  • 200g stuetempereret smør (gerne økologisk, det smager af mere)
  • 1/2 l. sødmælksyoghurt naturel

Glasur:

  • 100g smør (gerne økologisk)
  • 200g flormelis
  • 4 spsk kaffe

Pynt:

  • 100g hakkede mandler

Kage:

  1. Bland de tørre dele med halvdelen af chokoladen
  2. Pisk de våde dele sammen
  3. Bland det tørre og det våde
  4. Hæld massen i en foret bradepande
  5. Drys resten af chokoladen ovenpå
  6. Bages ved 180 grader i 30 minutter

Glasur:

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Rør flormelis og kaffe i
  3. Fordel glasur på kagen når den kommer ud af ovnen

Afslutning:

  1. Drys de hakkede mandler ovenpå kagen
  2. Stil kagen til afkøling
  3. Spis, spis, spis.