Pitabrød og tunmousse med æg

Pitabrød og tunmousse med æg – ca. stk. 8, nok til 4 personer

Vi fik besøg til middag og bestemte os for det skulle være nemt fordi der kom børn med, så hvorfor ikke lave pitabrød.
Pitabrød opskriften er inspireret af Spise med Price´s, har kun rettet deres lidt til. Deres brød var bla. for små, jeg mener et pitabrød skal have en størrelse så man kan have en god stor håndfuld fyld i dem uden der er fare for de sprækker. Har du nogensinde fået et pitabrød der var for stort? Jeg har hvertfald ikke prøvet det endnu.

Jeg fik lavet også noget kanon tunmousse til, det er ikke noget som man kan spise hver dag… Så bør jeg hvertfald begynde at træne lidt mere 🙂

Pitabrød

  • 500 g mel Tipo 00
  • 300 g økologisk durum mel
  • Ca. 5 dl. lunt vand
  • 1 spsk. salt
  • 5 spsk. olivenolie
  • 15 g. gær

Bland vand, salt, olivenolie og gær sammen og rør mel i indtil dejen er elastisk. Det tog mig ca. 10 minutter i røremaskinen, men kan nemt gøres med håndkraft.
Husk at holde lidt igen med melet, dejen må endelig ikke blive tør.
Stil til hævning i ca. 3 timer og dæk dejen med et fugtigt viskestykke.

Form 8 boller og lad dem hæve igen i en halv time under et fugtigt viskestykke.
Rul dem ud eller tryk dem flade med hånden, de skal være ca. en halv cm. tykke.
Bag dem i ovnen ved 250 grader, jeg brugte min pizzasten og det kan klart anbefales at gøre. Husk at have mel på bagepladen eller stenen.
Ovnen skal være absolut brændvarm, lad være med at bage dem inden den er varm nok! De hæver ikke hvis ovnen er for kold.
De skal bages ca. 4 minutter på den ene side og 2 på den anden.
Hvis du bager brødene over flere gange så lad ovnen varme ordentlig op efter hver omgang.

Tunmousse med æg

  • 4 dåser tun i olie (a ca. 185 g)
  • 200 g blødt smør
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • Saft fra 1 citron
  • 4 kogte æg
  • Salt / peber

Dræn olien fra tunen og hæld tunen i en skål sammen med alle andre ingredienser.
Rør hele molevitten sammen indtil moussen er ensartet og smag til med salt og peber.

Lav evt. en blandet salat ved siden af så man kan få noget let ved siden af den ret fede tunmousse.