Brunsviger

Brunsviger

Noget af det bedste søde brød man overhovedet kan lave må være en brunsviger. Et utroligt stykke kage med masser af sukker og smør, og så knaser den vidunderligt når man tager en bid. Det kan godt virke som om der er rigeligt fyld i denne opskrift, men bare rolig, det er slet ikke for meget.

Husk en brunsviger har ikke så godt af at blive gemt, den kan godt spises dagen efter men så må den heller ikke ligge længere.

Dej

  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g stuetempereret smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids kardemomme
  • 4 æg
  • 600 g hvedemel

Fyld

  • 500 g smør
  • 500 g brun farin

Lun mælken til den er håndlun og rør gære ud i den.
De resterende ingredienser røres i, start fra toppen af listen og arbejd dig ned.
Måske skal der lidt mere mel i, men dejen må ikke blive tør. Den skal stadig klistre til fingrene når den er rørt færdig.
Kom bagepapir i en bradepande, hæld dejen i og fordel den så den er lige tyk over det hele.
Skal hæve i en time.

Lige før dejen er færdig skal fyldet laves.
Hæld smør og brun farin i en gryde og varm lige så stille op. Bliv ved med at røre i gryden indtil sukker og smør er smeltet helt sammen.

Tryk huller i dejen med fingrene og lad være med at lave hul hele vejen igennem. Lav hellere mange huller der ikke er dybe, det giver en god fordeling af fyldet.
Hæld fyldet ovenpå dejen og bag brunsvigeren ved 200 grader i ca. 30 minutter.