Farserede porrer og grønærter

Farserede porrer og grønærter – 3 personer

Vi fik besøg af svigerfar så menuen stod på husmandskost! Nogle gange bliver man nødt til at komme tilbage til rødderne, og det skal jeg godt nok love for vi gjorde med denne gang aftensmad.
Selv om det er en måske lidt slidt klassiker så smager det sku stadig kanon.

Farserede porrer

  • 3 tynde porrer
  • 600g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 hakket løg
  • 1 dl mælk
  • ca. 1 dl hvedemel
  • Salt/peber
  • 1 dl Rasp + 1 dl rugmel
  • 1 klat smør

Porrerne skæres i 2 og koges i saltet vand i ca. 5 minutter, tages op og kommes i koldt vand. Skal derefter duppes tør.
Kom svinekødet i en skål og rør æg, løg, mælk og salt/peber i. Farsen skal være lidt mere fast end til frikadeller.
Tag en porre i hånden, lidt fars og lav en aflang “frikadelle” der dækker porren. Man bør kunne rulle farsen omkring porren hvis man har det på et stykke bagepapir eller staniol, men det virkede slet ikke for mig! Men hvad skidt, det betød bare vi fik nogle lidt tykkere deller 🙂
Tril den farserede porre i rasp blandingen, steg den på panden i en god klat smør.

Grønærter

  • 300 g gulerødder
  • 300 g ærter
  • 25 g smør
  • 25 g mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt under omrøring lige så stille mel. Bliv ved med at tilsætte mel indtil smørret ikke kan suge mere. Tag smørbollen op af gryden.
Skær gulerødderne i tynde skiver, og kom dem i gryden sammen med ærterne.
Hæld vand i gryden, det skal ikke mere end lige dække grøntsagerne.
Tilsæt lidt salt og sæt gryden over varmen og bring den i kog.
Efter at have kogt 1 minut tages den af varmen, vandet hældes fra og smørbollen tilsættes.
Rør forsigtigt rundt og server med det samme.