Blåbærkage

Blåbærkage

Ja ja, vi spiser meget kage og hvad så? Men nu når kagerne er så gode så gør det jo ikke noget 🙂
Den her blåbærkage er rigtig svampet og passer godt til en 38% creme fraiche, det giver en perfekt blanding af det sure og søde. Det er en rigtig sommerkage som jeg er sikker på vi skal have mange gange endnu.

  • 300 g hvedemel
  • 400 g brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g stuetempereret smør
  • 4 hele æg
  • 5 dl. mælk
  • 400 g blåbær
  • 100 g hakket mørk chokolade

Bland mel, brun farin, vaniljesukker, bagepulver og salt godt sammen.
Rør smør i den tørre blanding sammen med æg og mælk.
Til sidst røres blåbær og  den hakkede chokolade forsigtigt i.
Hæld den meget flydende dej i en 30x30cm form foret med bagepapir, og bag den i ca. 45 minutter ved 200 grader.
Den må ikke blive tør, hellere lidt for lidt end for meget.
Velbekomme.