Chokoladekage med brombær

Chokoladekage med brombær

Det her er nok verdens mest fantastiske kage! Oprindeligt en opskrift fra Blomsterberg som vi nu har lavet mange gange, den er rettet lidt til fra gang til gang så den falder mere i vores smag.
Kagen er ikke sådan en man laver lige inden man får besøg. Men ting tager den tid de tager, og den her er absolut værd at vente på.

Man kan selvfølgelig bruge lige præcis de bær man har lyst til. Alt vi har prøvet indtil videre har været utrolig godt.

Brombær sylt

  • 300 g brombær
  • 100 g sukker
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1/2 vaniljestang

Hvid chokolade creme

  • 1/2 l piskefløde
  • 4 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade

Chokoladebund

  • 175 g smør
  • 1 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 4 hele æg
  • 200 g hvedemel
  • 75 g kakao
  • 1 tsk bagepulver

Brombær sylt

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret så kornene skilles ad.
Alt sukker, vanilje, den tomme vaniljestang, brombær og citronsaft skal nu koges og i en gryde og simre i 15 minutter.
Tag gryden af varmen, fisk vaniljestangen op og mos blandingen med en kartoffelmoser, så får man nogle lækre små stykker bær i forhold til hvis man bruger en blender.
Sættes til afkøling i køleskabet til næste dag.

Hvid chokoladecreme
Husblas lægges i blød i koldt vand i 1/2 time.
Varm fløden op i en gryde, den skal tages af lige inden den koger.
Hak den hvide chokolade og hæld halvdelen af den varme fløde over, rør rundt indtil cremen er blank og tilsæt resten af fløden.
Tag husblassen op af vandet, vrid den og kom dem i cremen.
Rør godt rundt og hæld det igennem en sigte.
Sættes til afkøling i køleskabet til næste dag.

Chokoladebund
Smør og vand smeltes i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret så kornene skilles ad.
Alt sukker, vanilje og æg piskes sammen til en tyk æggesnaps.
Mel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes i æggesnapsen.
Vend forsigtigt det smeltede smør/vand i dejen.

En springform på ca. 28 cm. fores med bagepapir og chokoladedejen fordeles heri.
Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter. Den må endelig ikke få for meget, hellere lidt for lidt.
Tag bunden ud af ovnen og lad den køle helt ned.

Den hvide chokoladecreme piskes med en håndpisker og blandes forsigtigt sammen med den kolde brombær sylt.
Brombærcremen kan enten kommes i en kraftig sprøjtepose og sprøjtes på chokoladebunden, eller fordeles med dejskraber.
Sæt kagen på køl i et par timer inden servering.