Spinat farsbrød med pommes anna

Spinat farsbrød med pommes anna

Vi har i lang tid lavet spinat farsbrød og jeg bliver aldrig træt af det. Det her syntes jeg er en frisk opdatering af den klassiske version som godt kan blive lidt kedeligt i længden.
I stedet for de almindelige kogte kartofler så skulle der laves pommes anna, fordi kartofler der bliver tilberedt i smør kan man ikke gå helt fejl af  🙂

Spinat farsbrød – 2-4 personer

  • 200g spinat
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 hakket løg
  • 3 hakkede fed hvidløg
  • 1 hakket kartoffel
  • 200 g hytteost
  • Salt / peber
  • 3 spsk hvedemel

Skyl, tør og hak den friske spinat fint, hvis du bruger frost spinat skal den presses fri for alt væde.
Rør det hakkede kød sammen med spinaten, løg, hvidløg, hytteost og salt / peber. Tilsæt under omrøring lige så stille mel indtil farsen har en fast konsistens.
Form farsen til et brød i et smurt ovnfast fad og giv den ca. 60 minutter ved 175 grader.

Pommes anna – 2 personer

  • 600 g kartofler
  • 30 g smør
  • Timian
  • Salt / peber

Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver, det er en fordel at bruge et mandolinjern.
Jeg forede denne gang et fad med bagepapir, men man kan også smøre bunden og siderne af fadet eller bruge en springform.
Dæk bunden med et lag kartofler, de skal lige overlappe hinanden. Pensl dem med smør og drys en lille smule timian, salt og peber ovenpå. Lad være med at give den fuld gas med smør og krydderier, det kan nemt blive for meget af det gode når man laver så mange lag som her.
Fortsæt med at lave lag på lag med kartofler, smør og krydderier.
Lav et låg af stanniol til fadet og bag dem ved 175 grader i 40 minutter.
Tag låget af og giv dem en halv times tid mere indtil kartoflerne er gyldenbrune og møre.