Bruscetta på grill

Bruscetta på grill

At lave bruscetta, hvad enten det er på en grill eller i ovnen, er en hyggelig måde at få en lille forret på. Det er rart at gå og småspise af dem mens man laver resten færdig.

Denne gang blev de lavet på en ny måde, af rå dej på en grill, og de blev helt fantastiske. Min kones svigerinde havde bagt de her flade brød før, jeg stod bare for at krydre dem.

De kan godt laves på en pizzasten, men de her blev lavet direkte på grillristen.

  • 1 portion pizzadej
  • 2-3 fed hvidløg
  • 15 cherrytomater
  • Hakket basilikum
  • Olivenolie
  • Salt

Lav en standard pizza dej som vist her.
Når den er hævet helt færdig rulles den ud i ca. ½ cm tykkelse, sørg for den passer til grillens størrelse 🙂
Skær ca 7 cm brede strimler af dejen.
Pensl den ene side med olivenolie og lig denne side nedad på den varme grill.
Giv den et minuts tid eller to indtil dejen begynder at boble op og den er brun på undersiden.
Pensl brødet på oversiden inden den vendes på grillen.
Halver hvidløgene og gnid dem på brødet.
Drys salt og basilikum over og placer de halverede tomater med passende mellemrum.
Tag brødet af varmen når det er blevet brunt på den anden side.
Skær brødet ud i passende størrelser, de skal være en bids størrelse.
Spises over grillen mens man vender verdenssituationen.