Chili con carne

Chili con carne

Denne absolut geniale chili con carne kan godt se lidt omstændig ud, men det er nu slet ikke så galt igen 🙂 Det største problem kan dog være at stoppe med at spise i tide, jeg burde hvertfald ikke have taget så meget som jeg gjorde… Pyt med det, jeg løber bare i morgen… Man kan spise chili con carne som den er her med lidt cremefraiche (min favorit), som fyld i tortillas, sammen med nachos og salat, etc.

Nu når man er i gang så kan man lige så godt lave en stor portion, det er en god ret at have i fryseren til de dage man har travlt.

Opdatering: Som tilbehør kan jeg anbefale disse tortillas med råstegte kartofler.

Denne opskrift rækker til 12-16 portioner.

  • 500 g tørrede kidneybønner (dåse bønner kan også bruges)
  • 600 g oksebov
  • 1 kg hakket oksekød
  • 4 hakkede løg
  • 8 fed hakkede hvidløg
  • 2 hakkede peberfrugter
  • 3 dåser økologiske tomater
  • 1 l oksebouillon
  • 2 spsk hakket tørret chilli, eller efter temperament
  • 2 spsk oregano
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk cayennepeber
  • Salt / peber
  • Olivenolie

  1. Bønnerne udblødes i vand i 12 timer, skylles grundigt og koges derefter i 1 1/2 timer.
  2. Skær okseboven i tern på ca. 2 cm og brun dem i olivenolie i en stor gryde.
  3. Tilsæt det hakkede oksekød og lad også det få lidt farve.
  4. De hakkede løg og hvidløg tilsættes og de skal stege med i ca. 5 minutter.
  5. Nu kommes de resterende ingredienser i (peberfrugter, tomater, bouillon, chilli, oregano, spidskommen, brun farin, cayennepeber og salt/peber), vent med at komme bønnerne i.
  6. Lad retten simre med låg i 2 timer, derefter tager man låget af og lader det koge i endnu 1 time.
  7. Når der er 1/2 time tilbage tilsættes bønnerne.
  8. Smag løbende retten til og husk chili con carne må ikke koge tør, tilsæt lidt vand hvis det sker. Man må heller ikke tage den af varmen inden den har en forholdvis fast konsistens, den skal være lige mellem en tyk suppe og havregrød.