Kanelsnegle i ramekin

Kanelsnegle i ramekin

Kanelsnegle bør ikke laves på en plade, de skal helst laves i en lille form eller ramekin. Hvis man bager dem i en form så løber remoncen ikke ud men karamelliserer i stedet i bunden. Det gør remoncen til dels også hvis man bager dem på en plade, men det kan slet ikke sammenlignes med alternativet. Prøv det 🙂 Jeg har anskaffet mig nogle ramekiner med slip-let overflade så jeg slipper for at smøre dem, hvis man har nogle af porcelæn eller aluminium bliver man nødt til at smøre dem grundigt eller fore med bagepapir.

Opskriften er inspireret af de kanelsnegle Blomsterberg har lavet, de her er bare tilpasset min ekstra søde tand. Jeg bruger mere remonce end hun har skrevet, fordi det kan der nu ikke blive for meget af i en god kanelsnegl.

Husk kanelsnegle skal ikke gemmes i flere dage, de er bedst den dag de er blevet lavet.

Giver ca. stk. 24.

Dej

  • 3 dl mælk
  • 200 g smør
  • 50 g gær
  • 4 æg
  • 1 vanillestang
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 100 g rørsukker
  • 1/2 spsk salt
  • Mel i en passende mængde. Dejen skal være glat og smidig.

Remonce

  • 350 g stuetempereret smør
  • 300 g rørsukker
  • 2 spsk stødt kanel
  • 1 æg til pensling

Dej

  1. Lun mælk og smør og hæld det i en skål.
  2. Rør gæren i og tilsæt derefter æg, de udskrabede korn fra vanillestangen, kanel, kardemomme, ingefær, rørsukker og salt.
  3. Tilsæt mel under omrøring, bliv ved med at tilsætte mel indtil dejen er glat og smidig. Ælt den til sidst igennem på bordet.
  4. Lad dejen stå i ca. 15 minutter.
  5. Rul dejen ud på bordet i en firkant på ca. 50 x 40 cm.

Remonce

  1. Smør, rørsukker og kanel blandes godt sammen i en skål indtil man har en ens masse.
  2. Fordel remoncen på dejen og rul dejen sammen til en roulade.
  3. Skær skiver af rouladen i ca. 2-3 cm tykkelse og læg dem i ramakinerne.
  4. Lad dem hæve i ca. 30 minutter og pensl dem derefter med det sammenpiskede æg.
  5. Skal bages i ca. 20 minutter ved 200 grader indtil de er gyldne.
    De må ikke få for meget, så bliver de alt for tørre.