Krondyrryg med rødvinssauce

Krondyrryg med rødvinssauce

For et stykke tid siden fik vi en krondyrryg og den skulle spises her i weekenden sammen med nogle gæster. Og hold da op hvor blev det godt!

Da ikke alle var vild med rødt kød så fik kødet lidt mere varme end normalt, men det smagte nu helt fantistisk alligevel 🙂 Normalt ville jeg gå efter en kernetemperaturen på 58 grader.

Krondyr er meget maget og kan derfor blive utrolig tørt hvis man ikke tager sine forholdsregler når man tilbereder det. På vores ryg var der et 1/2 cm tykt fedtlag som jeg skar af og lagde over kødet da det kom i ovnen. Man kan også pakke kødet ind i bacon eller evt. lave en meget tyk sovs som smøres på.

Opskriften passer til 4-6 personer.

Krondyrryg

  • 1 stk krondyrryg med ben, totalvægt ca. g 1700. Gav to stykker kød på ca. g 350 stykket.
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk rosmarin
  • Salt / peber
  • 2 spsk smagsneutral olie (jeg brugte solsikke)

  1. De to stykker kød skæres fra ryggen de pudses helt rene.
  2. Lav en marinade af kryderier og olie og gnid kødet ind i blandingen.
  3. Læg de to stykker kød i et fad og dæk dem til, evt. med fedtlag, bacon eller tyk sovs.
  4. Steges i oven i ca. 1 time ved 150 grader, brug stegetermometer og tag den ud når kødet er 63 grader hvis kødet skal være mellem medium og gennemstegt.
  5. Tag dem ud af ovnen, pak dem ind i staniol og derefter et viskestykke. Lad dem trække i mindst 20 minutter.

Rødvinssauce

  • 2 stk finthakkede skalotteløg
  • 20 g smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl fløde
  • 1 dl oksebouillon
  • 1 tsk sukker
  • Salt / peber
  • Maizena

  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt de finthakkede skalotteløg. De skal steges ved svag varme til de bliver klare.
  2. Tilsæt rødvin, fløde, oksebouillon, sukker, salt og peber.
  3. Lad saucen simre i en halv time og smag den løbende til.
  4. Tilsæt til sidst maizena, ca. et par spsk, indtil saucen har den rette konsistens.