Porrer og blomkålsgratin

Porrer og blomkålsgratin

Den kunne også hedde tøm-køleskabet gratin, fordi det er lige præcis hvad det var 🙂 Hvis man husker at holde det simpelt og bruge råvarer som man ved smager godt så kan det sjældent gå galt. Det er en åbenlys ting at fortælle, men det er værd at huske når man laver sådan noget mad her. Eksperimenter, det skal være sjovt at være i køkkenet 😉

Denne gratin passede til 2 personer.

  • 1 løg
  • 3 porrer
  • 1 gulerod
  • 3 forårsløg
  • 1 / 3 blomkål
  • 2 dl fløde
  • 3 hele æg
  • Solsikkeolie
  • Salt / peber

  1. Hak løget og varm den på panden i lidt olie.
  2. Skær porrer, gulerod og forårsløg i små stykker og smid dem på panden. De skal bare have  et par minutter.
  3. Tilsæt fløden og lad det koge op.
  4. Skær blomkål i små buketter, smid dem på panden og lad det hele simre i 5 minutter.
  5. Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.
  6. Kom det hele op i et smurt ildfast fad, rør æg sammen i en skål og hæld dem over grøntsagerne.
  7. Sættes i ovenen ved 180 grader i ca. 50 minutter indtil den er dejlig brun på overfladen og fast at røre ved.