Champignon calzone

Champignon calzone

Det var et stykke tid siden vi havde fået pizza sidst, og for ikke at køre træt i de samme gamle (gode) klassikere så lavede jeg denne gang en calzone fyldt med champignons, og den skuffede absolut ikke. Bare det at skrive opskriften ned gør, at jeg har lyst til at lave en i aften igen 🙂

Det er utrolig nemt at lave en calzone, så det er bare at komme i gang.

  • 1 portion pizzadej, som vist her.
  • 250 g champignon
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk hakket basilikum
  • 2 tomater skåret i tern
  • 75 g mozarella
  • Olivenolie
  • 1 æg
  • Salt / peber

  1. Skær alle champignons i skiver og steg dem ved lav varme på panden i lidt olie.
    Skru ikke for højt op, så bliver de branket. Meningen er at stege vandet ud af dem.
  2. Efter 5 minutter tilsættes hvidløg. Krydr derefter med salt og peber.
  3. Når vandet er fordampet ud af dine chamignons skal de af varmen, det tager ca. 25 minutter.
  4. Rul pizzadejen ud i en lidt aflang rund form og hæld alle champignons på den ene halvdel.
    Pas på ikke at rulle den alt for tyndt ud, så går den let i stykker når man lukker den.
  5. Tomaterne der skæres i tern, mozzarella og basilikum fordeles ovenpå.
  6. Pisk ægget og pensl kanten hele vejen rundt.
  7. Luk calzonen sammen og tryk efter med en gaffel.
  8. Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter.