Braiseret kyllingefilet med stegte tomater i flødesauce

Braiseret kyllingefilet med stegte tomater i flødesauce


Det her er en dejlig nem og lækker måde at lave kyllingefilet på. Vi laver tit bryst og filet sådan her, ikke mindst fordi kyllingen er utrolig saftig. Men det har selvfølgelig også meget at gøre med at vi ikke lader kødet stege tørt.

Man kan komme mange forskellige ingredienser i saucen, f.eks. persille, basilikum, bacon osv. Denne aften blev det stegte tomater som også er en lækker variant 🙂

Vi fik nye kartofler og en mozzarella/tomat salat til, mums.

Passer til 2 personer.

  • 300 g kyllingefilet
  • 1 spsk smør
  • 150 g tomater skåret i både
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • En håndfuld hakket basilikum
  • Salt / peber

  1. Smelt smørret i en pande og steg tomaterne indtil de er let karamelliseret. Det tager ca. et kvarter.
    Hvis du rører for meget i panden går de let fra hinanden, så undgå for meget af det.
  2. Krydr fileterne med salt/peber, kom dem på panden sammen med tomaterne og brun dem på begge sider, det bør ikke tage meger end 1 minut.
  3. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et par minutter.
  4. Tilsæt hvidvin, fløde og basilikum og lad det koge op under et låg.
  5. Tag fileterne af panden efter er par minutter og stil dem på en tildækket tallerken.
  6. Skru op for panden og kog saucen indtil den tykner.
  7. Smag til og server med det samme.