Biksemad med pølser

Biksemad med pølser

Mad uden dikkedarer og absolut husmandskost er da biksemad. Det er en dejlig nem måde at komme af med rester på, og så behøver det absolut ikke være kedelig 2-dags mad. Hvis man bruger kød fra dagen før skal man passe på at det ikke bliver stegt tørt, det skal kun lige varmes. I stedet for et par stykker flæskesteg eller bacon brugte jeg her et par rigtig gode pølser.

Når kartoflerne steges så skal man ikke røre rundt hele tiden, tricket er at vende dem så få gange som muligt så de ikke går i stykker.

Passer til 2 personer.

  • 500 g kogte kartofler
  • Et par gode pølser, ca. 150 gram.
  • 2 små hakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpure
  • En dusk hakket persille
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 2 spsk smør
  • Salt / peber

  1. Smelt smør på panden, skær kartoflerne og pølser i skiver og steg dem ved mellem varme sammen med løg og hvidløg.
    Kartoflerne skal være let gyldne og pas på løgene ikke brænder på. De skal være brune uden at brænde på.
  2. Når kartofler, pølser og løg er stegt færdige tilsættes tomatpure, persille, timian og salt/ peber. Rør rund og steg videre i små 10 minutter.

Server evt. sammen med en salat, denne dag lavede vi en salat/agurk/majs m. creme fraiche salat.