Pølsebrød

Pølsebrød

Jeg er simpelthen for nærrig til at give mange penge for et dyrt pølsebrød som stadig ikke er alt for godt, eller langt nok for den sags skyld. Denne opskrift tog lidt tid at finde frem til men nu er den også gennemtestet og brødene smager lige som de skal, og så passer de i længden 🙂

Giver 12 stk.

  • 500g hvedemel
  • 3 dl sødmælk eller kærnemælk
  • 30 g smør
  • 20 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker

  1. Lun mælken og smelt smør sammen i en gryde.
  2. Hæld op i en skål og rør gær, salt og sukker i.
  3. Tilsæt mel under omrøring og ælt indtil dejen er fin og smidig.
  4. Dejen hæves tildækket i 2 timer.
  5. Form 12 brød, sæt dem på en plade og lad dem hæve tildækket i en halv time.
    Hvis de sættes op af hinanden på pladen, så får man brød der er nemmere at få til at balancere på tallerkenen når man laver sine hotdogs.
  6. Pensl med æg eller mælk og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.