Pommes frites – dobbelt kogte

Pommes frites – dobbelt kogte

Det var lige før vi kunne have holdt børnefødselsdag, vi fik nemlig pommes frites og røde pølser til aftensmad 🙂 Man behøver ikke altid få en stor bøf og bearnaise sauce til sine fritter, det er også rart at lave noget der er mere nede på jorden engang imellem.

Man kan bruge både rapsolie og solsikkeolie at koge i, denne gang brugte vi sidstnævnte. Når man kun kan lave små portioner af gangen er man nødt til at holde sine pommes frites varme i ovnen, skru den op på 200 grader og lad være med at ligge dem i lag på bagepladen.

  • 1 l solsikkeolie/rapsolie
  • 4 bagekartofler

  1. Skær kartoflerne i stave, kom dem i en skål med vand i 10 minutter og tør dem derefter grundigt.
  2. Varm olien i en gryde, den skal i første omgang kun være middel-varm.
  3. Kom kartoflerne i gryden i ca. 5 minutter, lad være med at putte for mange i af gangen.
    Første gang kartoflerne koges skal de ikke tage farve, de skal kun være møre.
  4. Efter alle kartoflerne er kogt første gang skrues gryden op på fuld blus. Olien skal være ca. 170 grader varm denne gang.
    Kog kartoflerne igen, denne gang skal de blive gyldne. Og som sidst skal man ikke komme alle i på 1 gang.
  5. Strø salt over og spis så hurtigt som muligt.