Marmorkage

Marmorkage

Så er der dømt absolut 80´er kage, ikke at det altid er en dårlig ting selvfølgelig 🙂 Heidi havde lyst til at bage en kage til vores gæster, og dem får vi mange af siden Simon kom til verden (både gæster og kage), og hun syntes en marmorkage ville være perfekt denne gang.

Jeg ville aldrig selv være kommet på at bage sådan en. Ikke at det er en dårlig kage, men jeg ville bare aldrig være kommet i tanke om den 🙂 God var den, så her kommer opskriften. Den er oprindelig fra www.dk-kogebogen.dk og der var stort set ikke behov for at rette noget til på den.

  • 200 g stuetempereret smør
  • 225 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk kakaopulver

  1. Rør smør, sukker og vanillesukker sammen i en skål.
  2. Rør æg i smør/sukker blandingen.
  3. Bland mel og fløde i til sidst og rør igen godt rundt.
  4. Tag 1/3 af dejen fra og rør kakaopulver i.
  5. Kom den ene halvdel af den hvide dej i en smurt form eller form foret med bagepapir.
    Hæld derefter den mørke dej i formen og til sidst den sidste del af den hvide dej.
  6. Skær et par gange på langs med en kniv for at blande de tre deje.
  7. Bages ca. 1 time vej 175 grader.