Kartoffelmos med radiser

Kartoffelmos med radiser

Kartoffelmos er noget af det bedste jeg ved, men man kan godt køre træt i almindelige uden andet end mælk og smør. Denne gang havde vi nogle friske radiser i køleskabet og de giver en fantastisk sprødhed til sådan en mos, og så ser det også lækkert ud 🙂

Når jeg laver kartoffelmos så tager jeg mig god tid når den skal smages til. Dvs. når jeg begynder at mose kartoflerne så beholder jeg dem i gryden og over middel varme samtidig med jeg kommer mælk, smør og salt/peber i. Derefter lader jeg den stå i et minut eller to og smager så til en sidste gang.

Som tilbehør fik vi stegte løg og et par gode pølser der var skåret i skiver. Det er enkelt men fantastisk nemt og lækkert.

 • 600 g kartofler
 • 20 g smør
 • Ca. 1 dl mælk
 • En lille dusk hakket persille
 • 5-8 skiveskåret radiser
 • Salt / peber

 1. Kog kartoflerne i usaltet vand indtil møre.
 2. Hæld vandet fra, tilsæt smør, halvdelen af mælken og lidt salt/peber, persille og mos dem godt.
  Mos dem i gryden og skru komfuret ned på middel varme, pas på det ikke brænder på. Jeg plejer altid at lave en grov kartoffelmos der er ret fast, men det er en smagssag.
 3. Tilsæt mælk indtil den har den rette konsistens og smag til.
 4. Rør radiser i og server.