Smørstegt kulmule med nye kartofler

Smørstegt kulmule med nye kartofler

Så kom den, opskrift nr. 100! Og det skal fejres med noget virkeligt lækkert 🙂 Hvordan gøres det bedre end med god fisk og masser af smør? Kulmule minder meget om torsk, den er bare mere fast når den bliver stegt. Det kan være en fordel når man har en stor filet der skal vendes på panden uden at gå i stykker.

Jeg har skrevet det før og gør det gerne igen, købe-rasp er sjældent godt. Så hver gang vi skal lave noget med rasp tager jeg et stykke hvidt brød eller en bolle og blender det til en fin rasp. Det smager altså bare bedre end hvad man kan købe sig til.
Ang. det økologiske smør jeg har skrevet på listen, så smager det økologisk smør bare af lidt mere. Og sådan en fantastisk fisk som denne fortjener det bedste.

Da jeg startede denne madblog vidste jeg ikke om jeg havde tid og lyst til det i længden, men jeg må indrømme det bliver mere og mere spændende. Jeg syntes også jeg er ved at have fundet den form bloggen skal have, så alt i alt er jeg meget tilfreds med hvordan det går. Håber du har det på samme måde 🙂

 • 1 kulmule filet
 • Mel
 • 2 æg
 • Rasp
 • 25 g økologisk smør
 • Salt/peber
 • 1 / 2 citron

 1. Kom mel, æg og rasp i hver sin tallerken. Krydr mel med salt og peber.
 2. Vend først fileten i mel, derefter æg og til sidst rasp.
 3. Steg den på panden i smør ved middel varme.
  Når du vender den skal der stadig være smør i panden, fileten må endelig ikke tørstege.
 4. Server sammen med nye kogte kartofler vendt i smeltet smør.