Pollo alla birra (kylling i øl)

Pollo alla birra (kylling i øl)

God ret, dårligt billede! Jeg var uheldig og fik taget nok det værste mad-billede nogensinde, så jeg var nødt til at genbruge et billede fra en tidligere kyllinge-ret. Lidt snyd? Jeg ved det ikke, det smagte så godt at jeg ikke ville snyde Jer for kylling i øl. Så skidt med at billedet ikke virkede, det her ligner faktisk det vi fik 🙂

Det lyder måske lidt for mandehørms agtigt at koge en kylling i øl, men det er en gammel italiensk opskrift og giver en god kylling og ikke mindst en rigtig god sauce. Retten passer til stor set hvad som helst, ris, kartofler og lignende.

Passer til 4 personer.

  • 1 hel kylling
  • 1 hakket løg
  • 1 hakket gulerod
  • 1 liter øl (en alm. pilsner kan bruges)
  • Maizena
  • Salt / peber

  1. Læg kyllingen i en gryde sammen med alle grøntsager og salt/peber.
  2. Hæld øl over og lad den koge i ca. 1 time, vend kyllingen efter en halv time.
    Pas på den ikke brænder på i bunden af gryden, hvis det sker kan du ikke lave sauce.
  3. Når kyllingen er færdig tages den op og dækkes til så den kan holde varmen, imens koges det sidste øl ind og jævnes med maizena.